Autózz csórón!

A blog azoknak az embereknek szól, akik hozzám hasonlóan szeretik az öreg autókat, véleményük az "ezekben még volt anyag..." elmélet tartóoszlopainak egyike, de a kényszer is erre vezeti őket.Magyarul csórók, és csórón kell autózzanak...

Utolsó kommentek

  • hajnaaa: kitartást! ;) "viseld egészséggel" :D (2011.06.17. 19:13) Azok a hullámok...
  • BackmanJOE: Szép golf! Nagyon kiváncsi vagyok mit hozol ki belőle! Üdv, Zsolt (2011.03.16. 17:48) Projekt 1 (3 rész)
  • S0lDi3r: Szegény Szilverke, látom nagyon beteg, de a ráncfelvarrás jót fog tenni neki. Üdv, Csabi:D (2011.03.15. 16:51) Projekt 1 (3 rész)
  • zeus666: Esküszöm nem törtem el semmit sem:D (2011.03.04. 22:04) Projekt 1 (2. rész)
  • Szamoo: Golfit en is imadom :) (2011.01.29. 21:47) Az igazi...
  • Utolsó 20

Címkék

Címkefelhő

Indafotó képek

2011.04.11. 17:33 Golfan

Hullámzik...

   Nem az a baj, hogy nyakig ülünk a szarban, hanem hogy hullámzik, szoktam mondogatni. Akár erre is utalhatna a cím, de most kivételesen teljesen másról van szó.

   Akik jobban ismernek, biztos elmosolyodnak majd. Megint rámjött az autóvásárlási mánia, vagyis hogy lecserélem hű igáslovamat, a Golfot. Néha már engem is idegesítő gyakori visszatéréssel jelentkező betegségem ez. Legalább havonta, kéthavonta előjön. A legérdekesebb, ahogyan szép lassan változnak az okok, amik ezt diktálják valahol mélyen a fejemben, vagy kitudja hol... Az utóbbi időben a heti rendszeres utazgatásaim miatt átértékelődött sokminden a fejemben a hétköznapi autó fogalmával kapcsolatban. A legfontosabbat most is ugyanúgy gondolom, vagyis ne legyen túl fiatal, lehessen még vezetési elményről is beszélni (persze most nem egy sportautóhoz méltó dologról beszélek), és valamilyen szinten egyedi, különleges legyen. A hétvégén ez utóbbi tulajdonság fontossága nyomatékosodott bennem, mivel ideiglenes társam egy 2001-es szürke Skoda Fabia kombi volt. Három nap alatt legalább négyszer kerestem savanyú arccal a kocsik között, hogy hova is parkolhattam, és pontosan kétszer próbáltam meg kinyitani egy-egy ugyanolyan, szürke kombi Fabia-t. Az autó javára legyen mondva, valóban sokkal csendesebb, kényelmesebb, és tágasabb, mint a 2-es Golf, ezt nem vonom kétségbe. Viszont az előbb említett vezetési élménnyel kapcsolatban már ismeritek az álláspontomat (ha nem, valamelyik korábbi posztban megtaláljátok), főleg az ilyen műjárművek tekintetében. Na de hagyjuk ezt most, nem akarom ismételni magam, és a közvéleményt sem szeretem magamra haragítani. Na jó, igazából szeretem...

   Tehát, megint elkezdtem keresgélni a neten. Az biztos, hogy ha autót cserélek, akkor a következő autóm magyar rendszámos lesz. Ezt azért szögeztem le, mert elsősorban olcsóbbak az autók, mint ˝kedves˝ hazámban, másodsorban meg jóval nagyobb a választék, és harmadik, de nem utolsó sorban a magyar autós mentalitás teljesen normálisabb, mint a romániai. Lehet, hogy Magyarországon élők jót röhögnek ezen, mert szerintük botrányos a magyar használtautó piac. Nos, ajánlom szives figyelmükbe Romániát. Jöjjenek el ide, és nézzenek körul. Nem ritka az az autótulajdonos sem, akinek fingja nincs arról, hogy olaj is van egy autóban, ráadásul azt cserélni is kéne... Bevallottam már, hogy szeretem magamra haragítani a közvéleményt? :))

   Másik kritérium, hogy a projekt 1 miatt a Golfot esetlegesen leváltó autó egy fillérrel sem kerülhet többe, mint amit a Golfért kapok itthon. Így is sok pénz elfut ilyenkor átírásra, kötelező vásárlás utáni szervízre, stb. Először úgy gondoltam, márkahű akarok lenni, és egy hasonló korú Passatot keresek, persze kombit, hogy legyen hely. Az biztos, hogy nagyot akarok, ne kelljen többé tökölni a szűk csomagtartó miatt. Még szóba jött Ford Escort kombi, F Astra kombi, hasonlók. Viszont ezek közül egyik sem felelt meg teljesen az első bekezdésben rögzített elvárásaimnak. Aztán később gondoltam a legelső szériás VW Sharan-Ford Galaxy-Seat Alhambra trió tagjai közül egy szebb példányra.

 

Na, ebben biztos elférnék, nagy előny a 7 személyes utastér is. Persze nem szeretnék automatát, majd pár év múlva, mikor dög leszek kapcsolgatni a fokozatokat. Ezt még vezetni kell, egy szép rend alufelnivel egyedivé is lehet tenni gyorsan, és amúgy is nagyon kevés szaladgál ezekből mifelénk. Tökéletes választás lenne a mostani helyzetben, de sajnos akármennyire is keresgéltem, nem nagyon kaptam tűrhető példányt az én árkategóriámban. Ebből kiindulva kezdtem kutatni további egyterűek után, amik beleférnének a költségvetésbe. Következő találatom egy Renault Scenic lett. Kicsit kisebb a Sharannál, ami nem is lenne olyan nagy gond, legalább kicsit könyebb lenne vele a mindennapi közlekedés. Öt személynek kényelmes, csomagtartó is tisztességes méretű, és a hátsó üléssor ledöntésével tökéletesen szolgálhatja hobbi tevékenységeimet is. A baj, hogy ezek az első szériás Scenic-ek nem túl jóhírűek, és az alkatrészek árai sem valami bíztatóak. Ez is elvetve...kutatás tovább.

   Még számtalan hírdetést megnéztem, szinte már használtautó.hu-függő vagyok, vagy talán biztos is. És egyszer csak megpillantottam. Egyterű, tágas, praktikus tolóajtó hátul, kellemesen idétlen formavilág, a megbízhatóság 4 kerekű jelképe. Valószínűleg jól bírja a strapát, az alkatrész árak még beleférnek a jóízlés határaiba. A Népítéleteket, tapasztalatokat, véleményeket olvasva kevés rosszat lehet hallani róla. Megfelelően kevés van belőle, főleg ˝szeretett˝ hazámban. Tehát egyediség kipipálva, megbízhatóság is, vezethetőség is szerintem, habár személyes tapasztalatom nincs ilyen autóra vonatkozóan. Akinek mondtam, kézzel, lábbal ellenkezett, vagy röhögött. Íme :

Mitsubishi Space Runner.

Pont megfelelő méretű, magas építésű, ami megkönnyítené a napi ötven ki-be szállás kínjait. Csomagtartó könnyen pakolható, hátsó ülések nélkül hatalmas a tér, lehet telepakolni 1es golf alkatrészekkel :)) A hátsó tolóajtót nem tudom megmagyarázni miért, de szeretem...

   Ilyenkor szokás szerint megvárom, hogy lecsituljak, mint egy szaros gyermek, általában sikerül. Most viszont attól félek, magamat valamennyire ismerve, hogy ez nem fog elmúlni pár nap alatt, mint eddig. Milyen igazuk van azoknak, akik azt állítják, hogy egy élet nem elég ahhoz, hogy egy embert megismerjünk! Én saját magamat sem fogom teljesen megismerni!

   Minden esetre, várjuk ki hogy mi lesz. Ti hogy döntenétek?

Szólj hozzá!

Címkék: autó ford költségvetés seat mitsubishi renault eladás alhambra astra galaxy passat scenic sharan space runner


A bejegyzés trackback címe:

https://exkluzivauto.blog.hu/api/trackback/id/tr852817934

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása